Hans var inte speciellt skolglad och hade inte de bästa betygen när han gick i grundskolan, det var därför som när han sökte till gymnasiet, sökte till ett yrkesgymnasium. Linjen som Hans kom in på var en VVS-linje, det vill säga en linje där eleverna utöver matte, engelska och svenska också får mycket praktisk arbete inom vatten och ventilation. Det var så Hans efter tre år på yrkesgymnasiet kunde börja som lärling på ett företag som hade bra kontakt med gymnasiet.

Som lärling fick Hans följa med medarbetare på olika uppdrag och assistera dessa under hela arbetet. Alla timmar ute med medarbetarna gjorde att Hans snabbt kunde lära sig om att dränera och isolera hus, och andra viktiga arbetsuppgifter, till exempel hur ett bra ventilerat golv ska se ut.

Efter några månader som lärling på företaget fick Hans börja som fullfjädrad anställd på företaget. Hans fortsatte arbeta på företaget under flera år, varje år som gick växte hans ansvar och roll några grader. Till slut var han mästartekniker på företaget, vilket innebar att det var han som alla lärlingar och nya medarbetare lärde sig av.

Idag är Hans pensionär, men alla år på företaget gav honom inte bara lön, utom också många skratt, kamratskap och framförallt en känsla av att ha lyckats, trots sina år på grundskolan.

Tack Hans för denna inspirerande berättelsen!