I dagens inlägg kan vi läsa om Sara som började sin karriär som tryckeriassistent på ett tryckeri i Borås efter en treårig gymnasieutbildning med medieinriktning. På programmet fick Sara lära sig allt om ljud, bild och video, men när hon väl tog studenten, var det inte något sådant hon ville jobba med. Istället ville Sara börja jobba med webb och innehåll. Då det inte fanns några sådana jobb lediga där hon bodde, började hon som tryckeriassistent på ett tryckeri i Borås. På tryckeriet fick hon lära sig allt om olika trycktekniker så som prepress och digitalprint. Sara jobbade som tryckeriassistent på tryckeriet i tre år.

Efter tre år började Sara leta sig efter nya utmaningar, och tur för henne, fanns det nu en ledig plats som webbinnehållsansvarig hos en stor svensk leksakstillverkare. Eftersom Sara hade gått en treårig medieutbildning där några av de viktigaste kurserna handlade om fotografering, fick hon en provanställning. På det nya jobbet visade Sara att hon visste en hel del om komposition, komplementfärger och hur man skriver informationsrika texter som både var lättlästa och lättförståeliga. Efter bara 1 månad kvar var chefen på företagets webbavdelning så nöjd att Sara fick fast anställning. Det innebar att Sara kunde få ett mycket större ansvar än vad hon tidigare haft innan. Det innebar också att hon gick upp i lön, något som var välkommet. Med tiden kan Sara bli chef över webbavdelningen, vilket kommer innebära att hon då får samma roll som chefen som anställde henne. Vilket såklart innebär att hon också kommer kunna anställa människor som gått samma medieutbildning som hon själv gjorde en gång.

Just nu jobbar Sara hårt med att skriva innehåll och fotografera leksaker, vi önskar henne lycka till och hoppas att vi en dag kan skriva om henne igen, när hon är chef. Mycket spännande tanke!