Jag ska visa på tre affärsidéer som är geniala i all sin enkelhet och som visar att man inte behöver månader av förberedelser, möten, lokalanskaffning med mera. Sen kan jag inte lova att personerna bakom kan leva på dem, men de kan vara ett ben att stå på i en större helhet.

  1. Tillhandahålla färdiga blom- och balkonglådor år främst företag och sköta om dem. En blomlåda är lätt att göra fin om man är duktig på att köpa rätt låda och växter, men är nog något de flesta företagare hoppar över. Växter runt entrén gör mycket för stämning och intryck. Här finns mycket inspiration: https://www.stayhome.se/utomhus/odling-blomlador/blomlada.html
  2. Ha en lokal blogg som inte handlar om mode, skvaller och det vanliga utan om stadsdelen eller området. Blogga personligt om restauranger, caféer, shopping, händelser, stadsbyggnad, lokala profiler med mera. Intervjua, recensera, lista och sprid ordet. När du fått snurr på allt kan du tjäna pengar på annonser och samarbeten i olika former.
  3. Festfixare. Enkelt och smart, för 50-årsfesten eller möhippan. Folk har ont om tid men ofta en rätt rejäl budget och du anar inte hur svårt vissa kan ha att göra så enkla saker som att boka ett färdigt cateringpaket, hitta en vanlig festlokal eller göra ett slutet Facebookevent. Hittar du rätt kunder kan du bli räddaren i nöden, utan att du behöver lägga ned särskilt många timmar. Jag har en bekant som har hyrt en riktigt bra företag som heter Lis Festplanering jag funderar på om jag inte kan få lite praktik där, det är ju i en annan del av landet så det blir ingen konkurrens oss emellan.