Jag har precis tagit en chans i livet och startat upp mitt första lilla egna företag. Det är verkligen inget avancerat, men det involverar ganska mycket olika delar och tillbehör som behöver vara enkla att nå och hitta. Jag behöver helt enkelt ett rejält hyllsystem som ger överblick övar vilka saker som finns och var de finns. Och där jag också kan se hur mycket som finns kvar av varje.

Funktionalitet, utseende, material och kostnad

Alla dessa är ju viktiga när man skall investera i sin verksamhet, och ibland får man kompromissa eller avstå från det man kanske helst skulle föredra. Personligen är jag väldigt förtjust i trä i alla dess former, vare sig det är en segelbåt eller en snidad trägubbe. Problemet för mig i detta fall var att det var varken särskilt billigt eller funktionellt. Snygga hyllor men tunga och därmed lite svårare att flytta runt. Min lösning fick bli ett hyllsystem i plåt eller metall. Stora men ändå relativt lätta, möjlighet att nå hyllorna från båda håll och ett pris som inte ruinerade mig innan jag ens startat min verksamhet fick mig att slå till. De är en enkel modell, men de är exakt vad jag behöver just nu.

Sakta tuffar det på för ett litet företag som är bara mitt

Jag kan knappt begripa vilken skillnad det gör att ha full överblick över mina inventarier, att faktiskt kunna se dem och inte behöva titta i inventarielistor eller gräva i lådor. Det ger mig ett lugn att veta att allt finns, och att jag lätt kan hitta det. Så sakteliga börjar mitt lilla företag att etablera sig, och vem vet om 10-15 år när jag är världsledande, då kanske jag skriver ett inlägg om mina underbara hyllsystem skapade i jakaranda eller kanske teak.