Om du äger ett något större företag så har du förmodligen stött på systemintegration och problemen som finns när man ska integrera olika datasystem så att de samarbetar med varandra.

Att göra en systemintegration kan vara snärjigt och svårt eftersom olika system inte nödvändigtvis ”pratar samma språk”. Olika system brukar tillkomma under åren och då behövs det fixas en massa inställningar i både det nya systemet och i de gamla för att allt ska fungera tillsammans.

Men tänk om det inte behöver vara så krångligt. Tänk om det fanns ett externt system där alla anpassningar kunde göras. Då skulle detta bara behöva göras en enda gång och inte i varje annat system. Tack och lov så finns detta redan! Man brukar prata om integrationsmotor och det är just ett externt system som sköter alla integrationer.

Integrationsmotor

En integrationsmotor kan koppla ihop alla tänkbara datasystem för att få en bra helhet där systemen kan skicka meddelanden till varandra oberoende av vilket språk eller vilken teknik som används i det enskilda systemet.

Du kanske har ett e-handelsföretag och vill koppla ihop lager-, order- och faktureringsprogram. Dessutom behöver du koppla ihop systemet med olika fraktbolag du använder. Sen vill du ju också att ekonomiprogrammet ska fungera ihop med alla dessa system. Du vill ju att allt ska jobba som en helhet där du i stort sett inte behöver göra något manuellt arbete.

Med en modern integrationsmotor går allt detta att lösa. Och skulle det tillkomma ytterligare system som ska kopplas in så behöver inte alla andra system ändras, utan den enda ändringen som behöver göras görs i integrationsmotorn. Och ska något system bort, så behöver kopplingen bara tas bort från integrationsmotorn och inte i vartenda system. Fiffigt va?

Så om ditt företag fortfarande jobbar med gammal teknik är det hög tid att byta till en modern integrationsmotor!

Kommentarer är stängda.