Disney är inte bara ett nöjesföretag som tar fram filmer och temaparker. Nej, här handlar det om något som berör oss alla på djupet – musiken. Jag tänker att vi även pratar om de fantastiska noter från Disney som vi alla har lärt oss att älska.

Hitta noterna du älskar

Så du vill spela låtar från din favorit Disney-film? Fantastiskt! Först och främst, kolla in denna länk: Noter Disney. Det är precis vad du behöver. Sedan, låt oss prata om varför det är så speciellt att spela Disney-låtar.

Disney är känt för att skapa musik som är både gripande och inspirerande. Tänk till exempel på ”Circle of Life” från Lejonkungen. Förresten, vem kan motstå den glädjen och energin som finns i ”Under the Sea” från Den lilla sjöjungfrun?

Ja, precis. Det är magiskt. Det är så noter från Disney blir en del av våra liv. De binder samman oss genom sånger som känns igen över hela världen. Och nu har du chansen att spela dem själv.

Spela och njut

Nu när du har noterna, varför inte dra igång och spela? Ge dig själv tid att känna musiken och förstå de känslor som ligger bakom. Kanske du har en vän som kan sjunga med dig samtidigt som du spelar? Det blir bara roligare så.

Och om du är nybörjare, oroa dig inte. Många av Disneys låtar är faktiskt ganska lätta att spela. Så ta chansen och njut av varje steg på vägen.

Så här har du det, min vän. En enkel guide till en värld av musikalisk magi som du själv kan utforska. Med lite övning, och kanske med lite hjälp från några vänner, kan du ta del av den glädje och känsla som bara kommer från att spela dina egna noter från Disney.

Lycka till och ha så kul! Och kom ihåg, det är musiken som gör oss människor.