Nu har vi börjat att kolla upp tält för vandring till i sommar, eller kanske snarare hösten. Vi var uppe i svenska fjällen i somras med vår husbil och körde runt till olika fjäll för att endags vandra. Det var så himla vackert och vi blev alldeles tagna då vi aldrig hade fjällvandrat någon gång utan bara besökt fjällen under vintern då vi åkt skidor, mest utför. Fjällmiljön är helt makalöst vacker så vi kände att vi bara måste ta oss upp och vandra lite mer självständigt och inte bara på någon led ett par mil. Då fick vi idén att vi skulle vandra Jämtlandstriangeln med tält.

Varför tält före B&B?

När vi hade diskuterat det där med att vandra Jämtlandstriangeln tänkte vi först att vi skulle hyra in oss på de olika fjällstationerna som finns på tre olika ställen i Jämtlandstriangeln. Jag gick genast ut på nätet och googlade lite om priser och tillgänglighet. Vi hade nog tänkt oss att åka upp under hösten för att undvika för mycket turister och för att vi nog kommer att åka söderut på semestern i år under juli. När jag kollade priserna per natt med frukost så hamnade vi på ganska många tusen, så många tusen att vi lätt kunde lägga dessa på i princip all campingutrustning vi behövde inklusive tält. Det gjorde saken lätt!

Vandring med övernattning i tält

Det blev vandring med övernattning i tält före att sova på någon fjällstation med dåliga sängar och dyra priser. Den inköpta utrustningen kan vi ju ha under många herrans år också så det var inte jättesvårt att bestämma sig gällande tältet. Vi har knappt börjat kolla på lämpliga lättvikts tält och liggunderlag samt sovsäckar men det finns stort utbud på nätet och även begagnat så jag har inte så bråttom med att hitta det perfekta tältet.

Kommentarer är stängda.